Zimski NA NOGE! - 16. februar 2020

Oče  je doma in skrbi za ženo in mamo, ki je po porodu drugega otroka 2014 utrpela poškodbe in je danes na invalidskem vozičku. Oče prejema delno plačilo za izgubljen dohodek, mama pa je invalidsko upokojena. Gospa je zelo telesno ovirana, težave ima tudi s sporazumevanjem (govor je nerazločen). Pred mnogimi leti so začeli z gradnjo prizidka, a se je zaradi materine bolezni gradnja ustavila in zasilno so se v nedokončano gradnjo preselili leta 2017, saj so predhodno bivali v enosobnem najemnem stanovanju. Deklica obiskuje 6. razred. Je zelo vestna, tiha, prizadevna in lepo vzgojena. Deček ima posledice težkega poroda in obiskuje vrtec. Oba otroka imata odločbo o usmeritvi. 
Oče je pri hiši za vse sam, skrbi za otroka in ženo ter opravlja vsa gospodinjska dela. Ima alergije in težje diha. Mama se počuti, kot veliko breme v družini in velikokrat zapade v depresijo in razmišlja, da bi bilo družini lažje, če je pri porodu ne bi rešili. Osebni avto s katerim opravljajo najnujnejše prevoze (tudi vožnje žene na terapije) je dotrajan. Zato si velikokrat od sorodnikov izposodijo prevozno sredstvo. Ker so finančna sredstva minimalna, kredit za hišo pa 400 mesečno, jim priskočijo na pomoč starši ali si izposodijo denar za položnice. 
Zbrana sredstva: 5.114 EUR

Jesenski NA NOGE! - 1.-4.oktober 2020

45-letni Sandi Hirš iz Selnice ob Dravi, je v svojih najlepših letih zbolel za redko in zelo zahrbtno boleznijo motoričnega nevrona, njegova posledica pa je hitro propadanje skeletnih mišic. Trenutno mu je v veliko pomoč pri gibanju električni voziček. Sandijeva družina živi v skromni hiški, z ženo in s šoloobvezno hčerko. Kljub temu, da ima Sandi izjemno podporo žene in svojih najbližjih sorodnikov in prijateljev, se zaradi številnih izdatkov za lajšanje bolezni, prebijajo skozi življenje, a nikakor ne obupujejo. Pred boleznijo je bil Sandi zelo vesten delavec, raznašalec Večera, delavec v avtopralnici in nazadnje samostojni vulkanizer. Vsako leto potrebuje tudi kak nov zdravstveni pripomoček v boju z boleznijo, zato bodo zbrana sredstva v akciji namenjena njegovi zahtevni rehabilitaciji in terapijam v tujini, ki mu zelo pomagajo.

 Zbrana sredstva: 3.023 EUR