Družine 2019

Zimski NA NOGE - februar 2014

Na Kozjaku, nedaleč nad Bresternico pri Mariboru, se na Sredmi, v skromni hiški, skozi življenje prebija mlada družina. V skupnem gospodinjstvu živijo oče, mama, srednješolka, osnovnošolec in še ne enoletni otrok. Edini vir  dohodka družini predstavlja skromna očetova pokojnina, ki znaša le 240 evrov, ter otroški dodatki. Oče se je moral zaradi hude bolezni upokojiti že pri starosti 45 let. Ko so že mislili, da bodo »splavali« iz neizhodne situacije,  jim je bilo v življenje poslano dvoje – hkrati novorojenček in težka očetova bolezen (rak). V poletnem času si na skromnem kosu zemlje pridelajo nekaj lastne hrane, sicer pa so odvisni od pomoči sosedov in družbe. Kljub vsemu ne obupujejo nad težkim življenjem in odprtih rok bodo sprejeli zbrane prispevke na pohodu – predvsem v dobrobit treh otrok.

ZBRANA SREDSTVA:   1.250 eur

Pomladni NA NOGE! - maj 2014

Tokrat zbiramo humanitarne prispevke za 14-letnega Primoža s hudo obliko cerebralne paralize.14-letni Primož iz Spodnjega Dupleka že od rojstva živi s hudo obliko cerebralne paralize in je odvisen od neprestane pomoči svojih staršev. V invalidskem vozičku obiskuje šolo in tedensko tudi fizioterapijo, ki mu poskuša lajšati in ohranjati telo v čim boljšem stanju. V zadnjem času je bil Primož tudi že dvakrat operiran na kolkih in nujno potrebuje negovalno posteljo, saj mama vse težje dviguje sina. Žal sta oba starša že pred leti ostala brez služb in danes vsi trije živijo le od nadomestila za nego invalidnega otroka. Žal so tako doslej lahko le sanjarili o prepotrebni postelji za Primoža. Izredno veseli in hvaležni so sprejeli pobudo, da bi na naslednjem pomladnem pohodu Na noge, poskušali zbrati dovolj sredstev za Primoževo negovalno posteljo.

ZBRANA SREDSTVA: 2.708 eur

Jesenski NA NOGE! - oktober 2014

Vid iz Ožbalta se je rodil julija leta 2012, v 26. tednu nosečnosti. Težak  je bil 1065 g, velik 36 cm. Prve tri mesece in tri dni je preživel v UKC Maribor, večinoma v inkubatorju. Potem je prišel v domačo oskrbo k staršema. Imel je hujšo obliko epilepsije in dvojno možgansko krvavitev. Je močno gibalno oviran. Ima cerebralno paralizo, hemiplegijo in diplegijo, kar pomeni da ima poškodovano levo stran telesa in obe nogi. Potrebuje veliko pozornosti staršev in terapevtov. Dečku pripada le 1x tedensko fizioterapija, kar je absolutno premalo. Zato so potrebne samoplačniške fizioterapije, delovne terapije in terapije v vodi. V družini je žal zaposlen le oče. Vse redne preglede in osebnega zdravnika ima Vid v Mariboru. Kar posledično pomeni, da je družina v izjemni stiski, saj otroku ne morejo omogočiti nujno potrebnih terapij.

V družini iz Maribora, v kateri je 5 otrok in nobeden od staršev ni zaposlen, so 3 otroci s težjo okvaro sluha. Dečka N. okvara sluha zelo ovira pri vsakdanjem življenju in delu v šoli, zato si želi slušni aparat za obe ušesi, da bi lahko tako kot vsi drugi otroci nemoteno poslušal in sodeloval pri pouku. A starši mu zaradi socialne stiske aparata ne morejo kupiti in otrok še vedno ostaja v svetu tišine. Nekaj denarja za slušni aparat bi prispeval SPIZ, nekaj so ga starši že zbrali, a ga manjka še vedno polovica, da bi otrok lahko zaživel normalno življenje. S sredstvi, ki bi jih vaši pohodniki zbrali, bi z nakupom slušnega aparata fantu pomagali v svet slišečih, česar si neizmerno želi.

ZBRANA SREDSTVA: 2.312 eur