Zimski NA NOGE! 2019

Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, smo naše pohodniške prireditve obogatili z akcijo solidarnosti.Tokrat bomo zbirali prispevke za 20-mesečnega Vida iz Maribora  
   Vid je 20 mesecev star fantek iz Maribora, ki ima precej težav v razvoju. Pri porodu je prišlo do zapletov in hudega pomanjkanja kisika, s tem pa do poškodbe v možganih. Po porodu so ga oživljali, nato pa je 72 ur preživel v ohlajani posteljici (vzdrževanje temperature na 33 °C z namenom preprečevanja dodatnih poškodb v možganih). Prišlo je tudi do multiorganske odpovedi. Na srečo so zdravniki z zdravili uspeli preprečiti poškodbe in posledično slabše delovanje notranjih organov. Prvih sedem tednov je preživel na Pediatrični kliniki UKC Maribor, na Enoti za intenzivno nego in terapijo. Prve napovedi zdravnikov niso bile spodbudne, a starši so verjeli vanj. Vid ne hodi, ne sedi samostojno, niti se ne plazi. Tudi govori še ne in samostojno ne je, ampak je hranjen s pomočjo gastrostome (s cevko, speljano direktno v želodček). Pred dopolnjenimi tremi meseci je začel obiskovati nevrofizioterapijo v ZD Maribor. Sledile so rehabilitacije v URI Soča in v Stari Gori pri Novi Gorici. Različne oblike terapij in pristopi Vidu odgovarjajo. Obetajo se še obiski specialistov v tujini, saj so lansko jesen Vidu diagnosticirali cerebralno paralizo in le z intenzivnimi terapijami mu lahko lajšajo življenje ter dosežejo večji napredek na poti k samostojnosti. Terapije in pripomočki, ki jih Vid potrebuje, so v veliki meri finančno breme družinskega proračuna. ZZZS krije 2 terapiji v ZD, dodatne plačujejo sami. Zaposlen je le oče, mama je na porodniškem dopustu, vendar je služba ne čaka. Za kritje dodatnih terapij, pripomočkov in preglede v tujini bo Vidova družina zelo vesela zbranih prispevkov na zimskem pohodu na Urban.
Se vas je zgodba dotaknila? Ali lahko skupaj naredimo nekaj za boljše življenje sočloveka?
Pomagajmo nekomu na noge. Zato vas pozivamo: NA NOGE!

PRIJAVNI FORMULAR


Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam ... V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa bomo tako že prvo leto poskušali podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljamo namreč kar nekaj presenečenj za vse udeležence.

 Termin: nedelja, 17. februar 2019 (v primeru slabega vremena 24.2.)
 Trasa :  Kamnica – Panorama - Medič – Šober - Urban

Program prireditve:

  8.30 – 10.00: štart pohoda pod cerkvijo v Kamnici
   8.30 – 12.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)
 12.30: razglasitev posebnih kategorij in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu Urbana

ŠTARTNINE NI!

 Humanitarni prispevek: vsaj 1 EUR po osebi
 (sami se odločite koliko boste prispevali – vsak po svojih zmožnostih)
 Humanitarni prispevek oddate na štartu prireditve sodelavcem Karitasa.
 
 
Presenečenje Pekarne Strnad:
 300 krofov za prvih 300 udeležencev, ki bodo prispevali vsaj 2 eur po osebi.

 
 Vsi udeleženci, ki se predprijavijo preko spletne strani, prispevajo  v humanitarni sklad in uspešno opravijo trim sodelujejo v nagradnem žrebanju za nagrade sponzorjev na cilju prireditve.

 Nagradno žrebanje za vse udeležence:

  
* PRVA NAGRADA: Vikend paket v Hotelu Mangart v Bovcu za dve osebi
 * darilni bon za 3-kratni obisk himalajske solne sobe v Templju sonca za dve osebi
 * Bon za Ritual hoje po žerjavici za dve osebi - podarja Tempelj sonca
 * Ekološka pirina moka in konopljin čaj kmetije Sončni raj
 * darilni boni Pohorske kavarne
 * darilni boni Mesarije Skodič
 * in druge nagrade naših pokroviteljev

 
Posebne nagrade bodo prejeli tudi:
* zakonski par z najdaljšim zakonskim stažem
najmlajša 4-članska družina

 Na cilju na Urbanu tudi letos odličen Kobanski lonec.

 
V zimski idili, na obronkih Kobanskih gričev, se obeta izredno zanimiva in odmevna pohodniška prireditev.
 
 
PRIJAVNI FORMULAR