Za Jakca zbrali rekordnih 2.158 evrov >
< Za družino s Kozjaka zbrali 1.057 evrov
17.02.2013 19:37 Age: 6 yrs

Za družino s Kaple zbrali kar 1650 evrov


Kar 591 pohodnikov se je s humanitarnim namenom podalo na Urban. Iskrena hvala vsem pohodnikom in podpornikom prireditve. Spet smo naredili nekaj velikega za sočloveka v stiski in nekaj malega za naše zdravje!
Fotografije s prireditve najdete v naši galeriji.

NA NOGE! Za boljše življenje.
Na zimskem pohodu na Urban zbrali kar 1650 evrov za družino v stiski


Oblačno, a ne premrzlo nedeljsko jutro je na start v Kamnico privabilo veliko pohodnikov vseh generacij od blizu in daleč. Izjemno pozitivno vzdušje se je širilo že na startu. Vsak pohodnik je lahko prispeval vsaj en evro za družino v stiski, a večina je prispevala celo več, organizatorji pa so vsakega dobrosrčnega pohodnika nagradili s krofom pekarne Strnad. 

Med pohodniki je bilo veliko takšnih, ki lokalne hribe že zelo dobro poznajo, pa tudi precej takšnih, ki so jim turistične poti po Kobanskem, iz Kamnice na Urban, predstavljale nekaj povsem novega. Pot jih je tako na Urban vodila preko Mediča in Šobra. Na kamniških vinotočih so se pohodniki lahko okrepčali z različnimi lokalnimi dobrotami turističnih kmetij, med katerimi velja omeniti zlasti okusne gibanice, marsikoga pa je razveselilo tudi srečanje prijateljev in znancev.

Po manjši snežni plohi, so se pohodniki tja do 12.30 zbrali na vrhu Urbana, ki tokrat zaradi goste megle ni razkrival čudovitih razgledov v dolino, a veselje kljub temu ni bilo nič manjše. Organizatorji so razglasili, da je bila tokrat najstarejša udeleženka pohoda 83-letna Ani Belina iz Doma Danice Vogrinec, družina Kirbiš najmlajša 4-članska družina, Breda in Ivo Anžel pa zakonca z najdaljšim zakonskim stažem (poročena 37,5 let). Glavno nagrado v žrebanju, tablični računalnik, pa je domov odnesla Simona Rauh iz Selnice ob Dravi.

Pravo navdušenje pa je šele sledilo, ko so organizatorji sporočili, da se je prireditve udeležilo 591 pohodnikov, ki so s prispevki zbrali neverjetnih 1438 evrov, s katerimi bodo družini s Kaple lahko zamenjali popolnoma dotrajana okna na njihovi hiši. K temu bo s svojim prispevkom v obliki donacije pripomoglo tudi družinsko podjetje AJM d.o.o.

Priznanje in iskrena hvala torej vsem pohodnikom, ki so se s humanitarnim namenom podali na Urban. Naredili so nekaj za svoje zdravje in veliko za družino v stiski. Na poti v dolino pa se je pohodnikom zahvalilo celo sonce.
Organizatorji, agencija Mediaevent, v sodelovanju s Športnim društvom Kobansko in Karitasom, pa že napovedujejo Pomladni NA NOGE!, ko bodo 5. maja na pohodu po Pohorju zbirali sredstva za novo družino v stiski.