Jesenski NA NOGE! 2019

Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, bomo naše pohodniške prireditve obogatili z družbeno-odgovorno akcijo.

Tokrat zbiramo prispevke za učenca OŠ Kamnica, ki je na operaciji obeh nog v tujini
Marko, učenec OŠ Kamnica, bo oktobra dopolnil 12 let. Rodil se je z deformacijo obeh nog. Gre za prirojeni izpah desnega kolka, brez obeh kolenskih sklepov, od kolena navzdol brez glavne kosti. Stopala so obrnjena navznoter.  Takoj po rojstvu je bil v Londonu operiran tudi na srcu, leta 2009 pa v Aachnu na desnem kolku. Ko je bilo končano zdravljenje kolka, so našli bolnišnico za noge v Münchnu, kjer so opravili kar 20 operacij ter Marka postavili na noge z opornicami. Do meseca maja letos je imel opornice, vendar je to bilo boleče in velikokrat so se tudi zlomile. Konec maja sta se Marko in mama odpravila na Florido v ZDA, kjer so zdravniki doslej opravili že dve operaciji s ciljem, da bi shodil brez opornic. Okrevanje je vzpodbudno, terapije pa so zelo boleče in kričeče. Za Marka je ZZZS sicer že plačala preglede, stroške operacije in bivanje v bolnišnici. Stroški bivanja v ZDA pa so zelo visoki, le delno pa jih bo povrnila zavarovalnica. Mama je sicer samohranilka, z minimalnimi prihodki nadomestila za izgubljeni prihodek in dodatkom za nego otroka. Brez pomoči prispevkov iz zbiralnih akcij, zelo verjetno danes ne bi upala na čudež v ZDA. Marko po vrnitvi v domovino moral tudi na številne nujno potrebne, tudi samoplačniške terapije in prav za ta namen bomo zbirali sredstva na jesenskem pohodu na Urban. 
Se vas je zgodba dotaknila? Ali lahko skupaj naredimo nekaj za boljše življenje sočloveka? Zato vas pozivamo: NA NOGE!


PRIJAVNI FORMULAR


Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam ... V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa bomo tako že prvo leto poskušali podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljamo namreč kar nekaj presenečenj za vse udeležence.


Termin: nedelja, 6. oktober 2019 (v primeru slabega vremena 13.10.)
Trasa :  Kamnica – Panorama - Medič – Šober - Urban


Program prireditve:
  8.30 – 10.00: štart pohoda pod cerkvijo v Kamnici
  8.30 – 12.30: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)
13.00: razglasitev posebnih kategorij in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu Urbana


ŠTARTNINE NI!
Humanitarni prispevek: vsaj 1 EUR po osebi

(sami se odločite koliko boste prispevali – vsak po svojih zmožnostih)
Humanitarni prispevek oddate na štartu prireditve sodelavcem Karitasa.

Presenečenje Pekarne Strnad:
300 krofov za prvih 300 udeležencev, ki bodo prispevali vsaj 2 eur po osebi.


Vsi udeleženci, ki se predprijavijo preko spletne strani, prispevajo  v humanitarni sklad in uspešno opravijo trim sodelujejo v nagradnem žrebanju za nagrade sponzorjev na cilju prireditve.


Nagradno žrebanje za vse udeležence:
* paket za dve osebi v Hotelu Mangart v Bovcu
* kopalne karte Thermane Laško
* darilni boni Pohorske kavarne
* darilni boni Mesarije Skodič
* in druge lepe nagrade naših pokroviteljev


Posebne nagrade bodo prejeli tudi:
* najtežji zakonski par
* najlažji zakonski par
* najmlajša 4-članska družina      

Na cilju na Urbanu tudi letos odličen 
Kobanski lonec.

V idiličnem jesenskem naravnem okolju, na obronkih Kobanskih gričev se obeta izredno zanimiva in odmevna pohodniška prireditev.

PRIJAVNI FORMULAR