Jesenski NA NOGE! 2017

Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, bomo naše pohodniške prireditve obogatili z družbeno-odgovorno akcijo.

Tokrat zbiramo prispevke za socialni sklad Waldorfskega vrtca Studenček
Waldorfski vrtec Studenček v Mariboru je pričel svojo pot leta  2010. Iz skupine 17 otrok in dveh zaposlenih je do danes zrasel v vrtec z trenutno vpisanimi 74 otroki in 15 zaposlenimi. Posledično se danes soočajo z vse več različnimi zapletenimi življenjskimi zgodbami družin v stiski. Na njihova vrata trka vse večje število družin, ki bi želele svojega otroka bodisi vključiti v ta vrtec, bodisi ga obdržati v vrtcu, pa čeprav eden ali celo oba starša ostaneta brez zaposlitve in prihodkov. Si predstavljate kruto situacijo, da ostanete brez prihodkov in bi morali svojega otroka celo izpisati iz vrtca? Zato so v zadnjih dveh letih vse sile usmerili v ustanovitev socialnega sklada, iz katerega lahko sofinancirajo oskrbnine za posameznega otroka, da ga starši zaradi socialne stiske ne rabijo prepisat ali celo, da je primoran ostati doma. V posameznem šolskem letu komisija odobri znižanja za povprečno 7 do 10 otrok, kar pomeni okrog  1000 eur mesečno iz socialnega sklada. Žal je pridobivanje sponzorskih sredstev podjetij v Mariboru vse težje. Zato so zelo hvaležni staršem in posameznikom, ki razumejo stiske družin in si po svojih najboljših zmožnostih prizadevajo za prispevanje v socialni sklad vrtca Studenček. Zagotovo lahko pohodniki na Urban pomagamo, da se bodo lahko tudi otroci socialno ogroženih družin, zadovoljno igrali s sovrstniki v Waldorfskem vrtcu Studenček.

Se vas je zgodba dotaknila? Ali lahko skupaj naredimo nekaj za boljše življenje sočloveka? Zato vas pozivamo: NA NOGE!


PRIJAVNI FORMULAR

Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam, najmlajšim, starejšim, družinam ... V čudovitem okolju, vstran od mestnega prometa bomo tako že prvo leto poskušali podreti nekaj organizacijskih rekordov. Pripravljamo namreč kar nekaj presenečenj za vse udeležence.


Termin: nedelja, 1. oktober 2017 (v primeru slabega vremena 8.10.)
Trasa :  Kamnica – Panorama - Medič – Šober - Urban


Program prireditve:
  8.30 – 10.00: štart pohoda pod cerkvijo v Kamnici
  8.30 – 13.00: čas za uspešno opravljen trim (žigi treh kontrolnih točk)
13.00: razglasitev posebnih kategorij in podelitev nagrad z žrebanjem na vrhu Urbana


ŠTARTNINE NI!
Humanitarni prispevek: vsaj 1 EUR po osebi

(sami se odločite koliko boste prispevali – vsak po svojih zmožnostih)
Humanitarni prispevek oddate na štartu prireditve sodelavcem Karitasa.

Presenečenje Pekarne Strnad:
300 krofov za prvih 300 udeležencev, ki bodo prispevali vsaj 2 eur po osebi.


Vsi udeleženci, ki se predprijavijo preko spletne strani, prispevajo  v humanitarni sklad in uspešno opravijo trim sodelujejo v nagradnem žrebanju za nagrade sponzorjev na cilju prireditve.


Nagradno žrebanje za vse udeležence:
* paket za dve osebi v Hotelu Mangart v Bovcu
* kopalne karte Thermane Laško
* darilni boni Pohorske kavarne
* darilni boni Mesarije Skodič
* in druge lepe nagrade naših pokroviteljev


Posebne nagrade bodo prejeli tudi:
* zakonski par z največjo razliko v starosti
* najmlajša 4-članska družina      

Na cilju na Urbanu tudi letos odličen 
Kobanski lonec.

V idiličnem jesenskem naravnem okolju, na obronkih Kobanskih gričev se obeta izredno zanimiva in odmevna pohodniška prireditev.

PRIJAVNI FORMULAR